Brudekjolen behøver ikke være hvid

12 juni 2021
Lykke Holzmann Søby

Selvom hvid er blevet den traditionelle farve til brudekjoler, er der ingen grund til at holde sig til hvidt, når der findes en række nuancer at vælge imellem. Hver farve har sin helt egen betydning, som kan tilføje et lag af symbolik til dit drømmebryllup. Måske skal du snart giftes og skal se på Brudekjoler i Frederikshavn, så læs med her og bliv inspireret.

Hvid brudekjole

Lad os starte med den mest populære brudekjole farve – hvid. Den mest traditionelle farve til brudekjoler i dag. Hvid er ideelt til bruden, der elsker tradition. Det symboliserer renhed, uskyld, lys, jomfruelighed og positivitet. Der er mange nuancer, så bare fordi brudekjolen er hvid, behøver den ikke være kedelig.

Elfenben Brudekjole

Selvom det ser anderledes ud, betragtes elfenben ofte som en skygge af ‘hvide’ brudekjoler. Som sådan har den samme symbolik som hvide kjoler. Tidligere mente nogle, at elfenben betød, at bruden ikke længere var ren og derfor ikke kunne bære hvidt, men dette er ikke længere en opfattelse, som folk abonnerer på. Mange brude foretrækker elfenben, da det er mindre kontrasterende på deres hud og har tendens til at passe til alle hudtoner.

Rød brudekjole

Mens rødt muligvis virker som et vildt valg for den vestlige brud, er rød i mange østlige kulturer som Kina og Indien den valgte farve til traditionelle brudekjoler. I Vesten symboliserer rød lidenskab, kærlighed, spænding og energi. Det er en dristig farve at vælge, og den passer bestemt ikke til alle. Men rødt er perfekt, hvis du i forvejen er kendt som sprælsk og modig.

Lavendel brudekjole

Lavendel er en variant af lilla, der kommer i den lysere ende af det lilla spektrum. Lavendel repræsenterer skønhed. Det er en yndefuld, feminin farve, ideel til en brud, der ønsker at give billedet af et sofistikeret, stilfuldt billede. Mens lyserød ofte betragtes som en pigeagtig farve, betragtes lavendel ofte som den voksne version af lyserød.

Sølvbrudekjole

Sølv er en stilfuld, sofistikeret farve, der udstråler klasse og giver bruden et roligt og selvsikkert udseende. Desuden er sølv ikke et alt for vildt valg, da det stadig kan betragtes inden for den hvide farvepalet, så det er perfekt, hvis du vil have din kjole til at se en lille smule anderledes ud. Selvom sølv er forbundet med historien, da metallet blev højt værdsat og brugt på et utal af måder, er det også forbundet med teknologi og modernitet, hvilket giver dig et kryds mellem fortid og nutid.

ANBEFALET