Giv lidt Kay bojesen i gave

30 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Giv lidt Kay bojesen i gave

Som du nok har gættet, så er Kay Bojesen en person, eller rettere sagt så var han en person, da han har været død i mange år.

Og vi skal selvfølgelig ikke hen at grave hans jordiske rester op og tage en bid af ham, som man kunne give væk i gave. Det ville være for morbidt.

Med meningen i overskriften til at give lidt Kay Bojesen i gave mener vi, at man skal give noget af den arv, han efterlod danskerne og menneskeheden i største omfang også, som gave til andre.

Heller ikke her er der tale om hans personlige arv, der stod i hans eget testamente, men det, som han udrettede i sin levetid og efterlod til videre brug, som stadig blive videreført og udfærdiget efter de beskrivelser, han gav sine folk, der bragte dem videre og stadigvæk gør det.

Kay Bojesen var nemlig en anerkendt og berømt designer, der både studerede og fungerede i Danmark, Paris og Tyskland og høstede sig en masse erfaringer, som han bragte med sig hjem og videreførte i Danmark til den design-produktion, der siden gik sin sejrsgang verden over og stadig blive produceret.

Mest berømt er hans abe af træ nok, der er så karakteristisk at se på, at vi tør gætte på, at selv før du vidste, hvem der var skaberen bag denne abe, da du så den første gang, så kan du genkende den med det samme.

Den abe – og mange andre af hans designpræstationer – bliver stadig skabt den dag i dag med tilladt licens af et andet dansk firma (så du skal huske at købe herfra og ikke et kopiprodukt), så du kan erhverve flere af hans artefakter, selvom han ikke direkte selv kan skabe dem.

Det er næsten en tradition i Danmark, at man giver den slags i gave, og det er en tradition, som vi kraftigt vil anbefale dig, at du fører videre uanset, hvad årsagen og anledningen er.

ANBEFALET