Kan man blive for gammel til Invisalign?

06 januar 2021
Camilla Skøtt
Kan man blive for gammel til Invisalign?

Langt de fleste får rettet deres tænder allerede i barndommen, mens flere og flere unge mennesker vælger at få rettet skæve tænder, så snart de begynder at tjene deres egne penge. Men betyder det, at man kan blive for gammel til en tandretning?

Din tandstilling ændrer sig hele livet, og selvom det hos langt de fleste ikke har nogen større betydning for tændernes stilling, så betyder det for andre, at de kan risikere at få skæve tænder som voksne – også selvom vedkommende har båret bøjle som barn. 

Kan man så få rettet sine tænder igen? Og kan man også få dem rette, fordi man ganske enkelt bare er træt af sine skæve tænder; selvom man er oppe i årene? Det korte af det lange er ja; du kan sagtens få rettet tænder med Invisalign uanset din alder.

Fordele ved Invisalign

Hvor de fleste umiddelbart tænker på de traditionelle togskinner, når nogen siger bøjle, så er det for mange blevet synligt, at der findes andre metoder til tandregulering – og at det ikke behøver at påvirke dit udseende synderligt.

Invisalign er en tandskinne, der er produceret af gennemsigtig plast efter din nøjagtige tandstilling, og den individuelt tilpassede bøjle betyder, at det er mere eller mindre umuligt for omverdenen at se, at du bærer den. Den er ganske enkelt usynlig, og netop derfor er det enkelt og let at få rettet tænderne – selv som voksen.

En anden fordel ved Invisalign – sammenlignet med togskinner – er, at den gennemsigtige plastikskinne ikke er nær så smertefuld. Faktisk oplever patienten kun en smule gener, når skinnerne skal skiftes hver 14. dag, og det er til at have med at gøre for de fleste.

Sidst men ikke mindst giver Invisalign tandlægen bedre kontrol over tændernes regulering, og det betyder, at han eller hun kan rykke tænderne i den mest hensigtsmæssige rækkefølge, så tandretningen går så hurtig som muligt.

ANBEFALET