Naturens aftersun – Aloe Vera

29 juli 2019
Pia Nielsen
Naturens aftersun - Aloe Vera

Den kaktuslignende grønne plante, som vi kender fra vindueskarmen – Aloe Vera – er alt andet end stikkende. Faktisk kan den lindre, når solen har været lidt for stikkende. Den universelle plante kan bruges til lidt af hvert, men ikke så mange husker, at den er naturens egen aftersun. 

Kølende og lindrende effekt

Efter en skøn dag i solen kan selv solcreme, skygge og siesta mellem kl. 12 og 15 føre til solbrændt og rød hud. Markedet er stort for aftersun-produkter, der både lindrer, køler og – påstår nogle – fremhæver den brunende effekt. Men irriteret og rød hud har oftest parfumeholdige og unaturlige produkter allersidst på ønskelisten, når den brændende eller sviende fornemmelse skal lindres. Brug i stedet naturens egen aftersun: Aloe Vera. 

Vera Cura forhandler alt inden for det magiske naturprodukt aloe vera, og hvis du generelt har en sart hud, er Aloe Vera også en oplagt partner inden for alt øvrig hudpleje. Den skånsomme gel fra Aloe Vera planten virker lindrende på ødelagt hud og har en kølende effekt, hvis du er blevet brændt af solen. 

Aftersun eller aftershaving…

Selvom du ikke er blevet brændt eller rød efter solbadning, er det en god idé af fugtpleje huden. Du behøver heldigvis ikke at stå med afknækkede blade fra den stikkende plante og gnide den mod ansigt og krop – moderne produkter indeholder helt op til 99% ren Aloe Vera gel, så du blot kan trykke på tuben og stille den tilbage i skabet efter brug. 

Det ekstremt fugtgivende gel bliver også af mange anvendt efter barbering – både af mænd og kvinder. Den beroligende og fugtgivende effekt mindsker risikoen for røde knopper og skægpest. Har du brændt dig på grillen eller stygejernet kan Aloe Vera – udover at lindre svien – også mindske risikoen for grimme ar. Aloe Vera er så mild, at du endda kan bruge det på babyhud. 

ANBEFALET