Rigtig mange typer af pels kan man give pelspleje

22 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvad ligger du lige inde med, som der kræver noget pelspleje?

Det kan være en klassisk muffedise, som man kender det fra premierer på den røde løber i de kolde tider, som især kvinderne har på.

Eller det kan være et par vanter med pels på, som der er med til at holde ens hænder varme, når man er ude at gå lange ture om vinteren eller lege sneboldskamp.

Det kan jo også være fruens pelsfrakke, som man har givet hende i gave, om det så er ægte pels eller kunstpels, som hun nyder at gå med, når anledningen er til det.

Måske er det en stammedragt af en anorak-lignende anordning, som din familie har gået med i mange år ved traditionsrige ceremonier.

Og så kan det jo også være det skind med pels på, som man bruger til at lægge på en lænestol eller hænge op.

Langt det meste pels kan klare en omgang pelspleje

Det har jo selvfølgelig også noget at gøre med, hvad det er for en stand, som dette pelsværk har, alt efter, hvor meget man kan gøre ved det.

Det smarteste er jo klart, at hvis man lige har købt noget af pelsmateriale, så laver man en aftale med et sted, der kan tage sig af den slags, så man hele tiden har en løbende aftale med dette sted om, hvornår man kigger forbi for at få set på pelsen, om den trænger til en større eller mindre omgang.

Nogle gange kan det bare være en mindre omgang pleje, som pelsen lige trænger til, så den kan holde sig endnu længere, end at der egentlig er pletter eller skader på den.

For hvis man finder en gammel pels, som man gerne vil have forskønnet, så kan det være, at den har ligget for længe tid, at man egentlig kan gøre noget ved den.

ANBEFALET