Sådan får du sundt hår

05 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Ens hår udvikler og skifter sig gennem tiden og hvis du gerne vil have sundt og flot hår, skal du huske at nære om det. I dette indlæg vil vi komme med gode råd til, hvordan du kan opbygge sundt og flot hår. Læs med og lad dig inspirere.

1. Undgå hyppig hårvask

Den første råd, som vi kan komme med, er at du ikke skal vaske dit hår mere end 2-3 gange i løbet af ugen. Hvis du vasker dit hår for tit, vasker du faktisk alle de gode hårolier ud af håret, der er med til at holde håret fra at blive fedtet til. Det kommer naturligvis an på dit hår og hvilken konsistens det har, og hvor tit du skal vaske det. Men et godt råd er at lade være med at vaske det mere end det behøver. Du kan supplere med tørshampoo, hvis du synes dit hår ser fedtet ud. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere dit hår på bedst mulig måde, så kan du tage en snak med din frisør. Her kan du sikkert få vejledning til, hvordan du vasker dit hår korrekt.

2. Brug de rigtige produkter

Det er vigtigt at bruge produkter, der matcher til din hårtype. Hvis du gerne vil have smukt hårpragt, så skal du finde de rette produkter. For at undgå fedtet hår skal du sørge for, at du har en sund hovedbund. Sørg for, at du ikke vasker dit hår med skrappe shampooer. Brug derfor en shampoo med en mild sæbe og balsam i brusebadet for at starte denne proces på en god måde. Hvis du har tør, kløende hovedbund, så brug en mild shampoo, der er lavet til den type hovedbund. Det kan være, du skal erhverve dig en shampoo mod skæl eller irritation i hovedbunden.

Hvis du farver dit hår ofte, så kan det blive temmelig slidt og tørt at se på. Her kan vi anbefale, at du finder produkter, der kan bibeholde farven, du har i dit hår. Ligeledes kan dit hår trænge til en god omgang kærlighed med kerastase resistance, som er en linje af hårprodukter, der hjælper mod slidt og svækket hår. 

3. Forkæl dit hår

Dit hår kan have brug for ekstra fugt, som kan gøre dit hår sundt og flot at se på. Derfor kan du begynde at bruge hårmasker eller hårkure til at give dit hår et ekstra boost af fugt. Du kan også finde hårmasker, der hjælper dig med at holde på farven og give det mere shine. Hvis du bruger mange varmeapparater til at enten flade eller glatte dit hår med, så skal du købe varmebeskyttelse. Det sikrer, du ikke ødelægger dine hårrødder og spidser, ved at lægge et beskyttende lag over det. 

Det vigtigste er, at du husker at passe godt på dit hår og giver det korrekt behandling, hvis du ønsker det skal se sundt og flot ud. 

ANBEFALET